Amandelen met chocolade

Maak je eigen kleine bonbons, gevuld met amandel. Of amandel met een chocoladelaagje natuurlijk. Je hebt het zó snel gemaakt, dat je niet naar de winkel hoeft voor iets lekkers.
Je moet natuurlijk wel chocolade en amandelen in huis hebben. En ook kaneel, een theelepel kokosolie en palmsuiker. Maar dat heb ik meestal wel op voorraad.

Om een lekker chocoladelaagje om de amandelen te krijgen, smolt ik een reep chocolade op een warmhoudplaatje. Ik gebruikte Lindt Excellence 99% cacao, 50 gram. Hierbij voegde ik ongeveer 1 eetlepel palmsuiker, een theelepel kokosolie (extra vierge) en een flinke snuf kaneel. Door elkaar mengen en dan is het klaar om de amandeltjes erin te dompelen. Ik heb ongezouten amandelen met vlies gebruikt, ongeveer 125 gram. 

Strooi wat amandelen in het pannetje met vloeibare chocolade en haal ze eruit met een klein vorkje. Leg ze op een stuk bakpapier, bijvoorbeeld op een bakplaat. Hierna zet je de amandelen met chocolade in de koelkast om op te stijven. 

Bewaar ze in de koelkast in een bakje of potje. Lekker om een paar chocoladeamandeltjes te snoepen bij een kopje koffie of thee.