De eerste peultjes

De eerste oogst is een feit. Heerlijke peultjes.

Oogsten voelt goed. Het is alsof je een schat hebt gevonden, als je de eerste heerlijkheden uit de tuin haalt. 

De eerste peultjes uit eigen tuinDe pronkbonen slaan goed aan

Al ben ik wat laat met planten, alles groeit gelukkig goed. De pronkbonen slaan ook aan. Ik kan bijna niet wachten totdat ik weer van die boontjes mag genieten.

De pronkbonen slaan goed aan's Avonds laat in de moestuin


Een mooi cadeau; rode bessen, witte bessen en kruisbessen

Nu hebben wij een kleine moestuin. Buren hebben een grotere moestuin en dat kun je merken. Zij hadden een hele grote oogst, te groot eigenlijk. Ik heb een enorme hoeveelheid aalbessen, witte bessen en kruisbessen gekregen. Daar ben ik heel blij mee. Het meeste vries ik in, om later te verwerken. Van een deel rode bessen maak ik likeur. De rest snoep ik de komende dagen lekker op.

Rode bessenlikeur maken

Rode bessenlikeur maken is eigenlijk heel eenvoudig. Je vindt het recept binnenkort op deze blog. Een heerlijk, verwarmend drankje voor koude dagen.