Aardbeienpudding met Chiazaad

Chiazaad verandert in een soort pudding als je het mengt met vloeistof. Het is een hele makkelijke en lekkere manier om aardbeienpudding mee te maken.

Aardbeienpudding en chocolade-ijs
Ik ben gek op aardbeien. Zodra het zomer is heb ik bijna altijd aardbeien op voorraad. Laatst heb ik aardbeienwater gemaakt uit de keuken van Lein. Dat smaakte erg goed op een warme zomerdag. Verder maak ik van aardbeien graag pudding. Lekker fris als dessert, maar ik eet het ook weleens als ontbijt. Het wordt hier in ieder geval met groot gejuich ontvangen.


Wat heb je nodig voor aardbeienpudding?

De verhouding chiazaad pudding is ongeveer 3 eetlepels op 250 ml vloeistof. Het ligt eraan hoe dik of dun je de pudding wilt hebben. Probeer het eens uit en pas het aan aan jouw smaak. Als vloeistof gebruik ik gepureerde aardbeien met een klein beetje water of yoghurt.

Hoe maak je aardbeienpudding met chiazaad?

Meng het chiazaad door de aardbeienpuree. De zaden pureer je niet mee, maar je mengt het er gewoon door. Zet het mengsel in een afgedekte schaal in de koelkast en laat het zo'n 4 uur staan. Daarna heb je pudding. Wij zijn er gek op. Je kunt het bijvoorbeeld serveren in een glas, met een laagje yoghurt erop. Vind je het niet zoet genoeg? Meng er dan wat honing door. Ook heerlijk. Wij aten het samen met een bakje zelfgemaakt chocolade-ijs. Genieten!

Opgelet: chia werkt bloedverdunnend. Neem contact op met een arts als je bij medicijngebruik twijfelt of je chia mag eten.