Pindasoep

Dit is een heerlijke maaltijdsoep voor 4 personen. Houd je van pittig? Voeg dan iets meer rode peper toe. Ik vind het altijd heerlijk, een eenpansgerecht. Dan hoef je niet zoveel op te ruimen!Wat heb je nodig voor Pindasoep?

1 rode en 1 gele paprika, gewassen en fijngesneden
2 stengels bleekselderij, gewassen en fijngesneden
1 prei, gewassen en in dunne ringen
2 (liefst biologische) kipfilets
200 gram taugé, gewassen
1 blikje maïs
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 stengel citroengras
1/2 rode peper gewassen en in ringen gesneden
1 liter kippenbouillon
5 eetlepels pindakaas 
50 gram santen (van een blok)
1 doosje gebakken uitjes
snufje komijnpoeder
eventueel: handje verse peterselie, gewassen en fijngesneden


Hoe maak je Pindasoep?

Bak de groenten in wat olie en voeg de fijngesneden knoflook en een snufje komijnpoeder toe. De komijn en knoflook bak je heel even mee. Voeg dan de bouillon toe, was de stengel citroengras, snijd het in de lengte in en leg het in de bouillon.Zo geeft de stengel lekker veel smaak af. Breng het geheel aan de kook. Leg de (hele) kipfilets in de bouillon en laat het gaar worden.

Zodra de kip gaar is, haal je het uit de pan en snijd je het in repen. Voeg nu de santen en 5 eetlepels pindakaas toe. Roer goed, totdat de santen en de pindakaas gesmolten zijn. Laat de soep eventueel iets inkoken, zodat het wat dikker wordt. Haal de stengel citroengras eruit. Deze heeft zijn werk nu gedaan en gooi je weg. 

Voeg nu de maïs toe, de taugé en de gesneden Spaanse peper. Laat ongeveer een minuut meekoken. Schep de soep in 4 borden of kommen en verdeel hierover de reepjes kip. Bestrooi met gebakken uitjes en eventueel wat peterselie. 

Dit is een soep waar ik echt blij van word. Serveer er eventueel stokbrood bij, dan is het helemaal af. Eet smakelijk! Citroengras invriezen

Wist je trouwens dat je citroengras in kunt vriezen? Ik koop graag een pakje citroengras, met dus meerdere stengels. Deze bewaar ik in de vriezer. Heel handig, dan heb je ze mooi op voorraad.