Muntthee, lekker uit eigen tuin

Een van de eerste kruiden die hier in de tuin kwam, was munt. Het is zo heerlijk om even wat munt te plukken en er thee van te maken. Honing erbij en genieten maar.
Mijn muntplant


Met mooi weer ben ik gek op muntthee. Het is lekker fris en zo gemaakt. Je hebt er alleen een takje munt voor nodig, gekookt water en wat honing. Natuurlijker kan het niet.

Heerlijke verse munt

Het voordeel van munt uit de tuin is dat het supervers is en je alleen plukt wat je nodig hebt. Koop je een bos munt in de winkel, dan kun je het wel een paar dagen goed houden, maar daarna moet het toch echt op.

Munt woekert; plant het in een bak of pot

Als je niet overal munt in je tuin wilt terugvinden, dan is het raadzaam om het in een pot te planten. Het kruid woekert namelijk nogal. Als je de munt toch in je border wilt, dan kun je het met pot en al ingraven. Of gewoon planten, maar dan krijg je heeeel veel munt.

Vele soorten munt

Wil je munt kopen om in de tuin te planten, dan zul je merken dat er heel veel soorten zijn. Wrijf je vingers over een blaadje, ruik en vergelijk. Zo kun je de muntsoort kiezen die jij het lekkerst vindt.

Verzorging munt

Zet de munt op een plek in halfschaduw tot volle zon. Munt houdt van een vochtige, rijke grond. Geef hem regelmatig wat voeding in de vorm van bijvoorbeeld compost. In de winter kun je de plant vermeerderen/vernieuwen door de kluit te delen en opnieuw te planten. Zo blijft de plant beter in vorm en voldoende gevoed.

Op naar de thee!NB Het is altijd raadzaam om voorzichtig te zijn met kruiden als je zwanger bent. Laat je hierover goed informeren door een expert.