Rucolataart met maanzaad

Deze taart is geschikt voor vier personen. Het is vrij machtig door de kaas. Zo eet je rucola weer eens op een andere manier. Heerlijk huiselijk, zo'n taart, nu het toch wel fris is buiten.


Wat heb je nodig voor Rucolataart met maanzaad?
200 g bloem, 100 g koude boter, 1 eetl. maanzaad, 1 eetl. vers afgeriste thijm, 200 g rucola, 200 g chaumes (kaassoort), 300 g roomkaas, 2 eetl. broodkruim, 2 eieren, peper en zout, taartvorm met een doorsnede van 20 cm.Hoe maak je Rucolataart met maanzaad?
  1. Bloem zeven en mengen met wat zout, maanzaad en de verse thijm. Snijd de koude boter in blokjes en kneed het door het deeg. Voeg koud water toe om het verder tot een stevig deeg te kneden. Verpak het deeg in plastic folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden. Vet de taartvorm goed in. 
  3. Was de rucola en kook het heel even in zout water. Goed laten uitlekken en het vocht eruit drukken met een lepel in een zeef.
  4. Snijd de chaumes in blokjes en doe deze samen met roomkaas en rucola, broodkruim en 2 eieren in de keukenmachine. Hak het kort en en voeg nog wat zout en peper toe.
  5. Deeg uitrollen en de vorm ermee bekleden. Het deeg dat over de vorm heen hangt snijd je weg en bewaar je nog even.
  6. Schep de vulling op het deeg, verdeel het gelijkmatig.
  7. Gebruik de rest van het deeg om een ruitpatroon te maken, net als bij appeltaart. Rol dit overgebleven deeg uit en snijd het in repen. Leg de repen kruislings in de vorm en plak ze, daar waar ze elkaar raken, vast met wat water. 
  8. Bak de taart ongeveer 40 min tot 45 min in de oven. Elke oven is anders, dus houd de taart goed in de gaten zodat het deeg niet te donker wordt.