Homemade Limoncello. Supermakkelijk!

Wat is er nu leuker dan een glaasje van je zelfgemaakte limoncello aanbieden na een heerlijke Italiaanse maaltijd? Grote kans dat je vrienden en familie enthousiast reageren!
Gebruik biologische citroenen

Zelf likeur maken

Mijn opa maakte vroeger likeur en heeft deze hobby toen doorgegeven aan mijn vader. Juist...nu doe ik het ook. Toen ik nog een grote rode bessenstruik in de moestuin had staan, maakte ik graag bessenlikeur. Een nieuwe moestuin, zonder bessenstruik, maakt dat je weer eens gaat experimenteren met andere ingredi├źnten. Tijd voor limoncello!

 

Limoncello heeft tijd nodig

Het is makkelijk om te maken, maar je moet wel even geduld hebben voordat het klaar is. De actieve bereidingstijd stelt niet zoveel voor. Je bent snel klaar. Om op smaak te komen heeft de limoncello wel wat tijd nodig. Maar dan heb je ook wat!

Gebruik biologische citroenen voor je Limoncello

Je hebt wel biologische citroenen nodig voor dit recept. Vaak worden citrusvruchten namelijk van een waslaag voorzien, zodat het er extra mooi uitziet. Biologische citroenen hebben dit niet. Een goed recept vond ik op de website van Albert Heijn.


Laat het mooie weer maar komen! Gezellig buiten eten en daarna een glaasje zelfgemaakte limoncello.
Maak je eigen limoncello