Het bloeit en groeit

Wat is het mooi weer. De meeste planten doen het goed. Mooi die bloemen, fijn die peperplanten. Alles krijgt een mooi plekje. Ook is het tijd om lathyrus te zaaien.
Lathyrus


De tuin is een gezellige plek

Het is geweldig om thuis te blijven als het mooi weer is. De tuin van ons nieuwe huis is een 
gezellige plek geworden. Een plek om lekker buiten te eten, te lezen, te kletsen en koffie te drinken. Weggaan is leuk, maar thuiskomen is nog veel leuker.

Bloemen en kruiden

We hebben gekozen voor veel bloemen en kruiden in de tuin. Die kruiden komen altijd van pas. Van de bloemen genieten we volop. 

Groenteplanten in potten

De groenteplanten die veel zon nodig hebben, blijven in de achtertuin in potten. Dan staan ze lekker beschut. De rest plant ik in de moestuin. De tuinbonen willen niet zo goed dit jaar. Ze komen maar niet op. Dat is jammer, maar er zijn nog veel andere groentezaden en planten om me op te richten. Er mislukt altijd wel iets, maar er blijft ook nog genoeg over.

Bloemen trekken nuttige insecten aan

Buiten het zaaien van meer groenten, richt ik me ook op het zaaien van bloemen. Dat maakt de moestuin extra fleurig en ik trek er nuttige insecten mee aan. Bovendien kan ik nog eens een bosje bloemen plukken voor in huis. 

De bloemen van Lathysrus ruiken heerlijk


Lathyrus mag dan niet ontbreken. Deze siererwt kun je dus niet eten, maar de bloemen zijn heel mooi. Het ruikt ook heerlijk. Lathyrus is éénjarig en heeft ondersteuning nodig in de vorm van bijvoorbeeld gaas. Als je de bloemen regelmatig plukt, dan krijg je weer nieuwe bloemen. Dan kun je er lekker lang van genieten. Prachtig, dit vrolijke bloemetje. 

Siertabak, Cosmea en Oost-Indische Kers

Verder ga ik in ieder geval siertabak en cosmea zaaien. Cosmea bloeit ook heel lang door. Prachtig! Als eetbare bloem heb ik Oost-Indische Kers gezaaid. Wat ga jij voor bloemen zaaien dit jaar? Ik ben benieuwd!