Pasta met Portobello en Blauwaderkaas

Deze pasta met Portobello en Blauwaderkaas is zoooo makkelijk te maken. De kaas is namelijk je saus. Rucolasla erbij en klaar.

Dit is een supermakkelijk pastarecept, die ik graag met jullie wil delen. Per persoon reken je 1 portobello en 75 gram pasta. Het liefst gebruik ik voor dit recept volkorenspaghetti. Je vult de portobello's met blauwaderkaas en zet ze in een ingevette ovenschaal, met de gevulde onderkant naar boven. Bak ze in de oven ca. 15 minuten op 200 graden C. Kijk of de kaas goed gesmolten is.

In de tussentijd was je de rucolasla en je zet een pan water op het vuur. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af, roer er wat olijfolie doorheen, bestrooi met peper. 

Verdeel de rucola over de borden. Houd eventueel wat takjes achter voor de garnering als je dat leuk vindt. Schep hierop de pasta, als een soort nestje. Zet de gevulde portobello in het midden. Garneer eventueel met de overgebleven takjes rucola.

 Wanneer je de portobello snijdt, loopt de kaas (je pastasaus) eruit. Hussel het een beetje door de pasta. Er hoeft geen zout bij. De kaas is zout genoeg.